6 Temmuz 2009 Pazartesi

Kolestrol hakkında yararlı bilgiler

kolestrol

Insan vucudunda kan gibi gerekli olan bir maddedir. Fazlaligi cesitli hastaliklara neden olur. Soya lesitin, omega 3 yagi, uzum cekirdegi ozu, greyfurt, enginaar, ananas haplari, yesil cay, zencefil, birberiye, kusburnu, kekik, kirmizi pul biber, sivribiber kolestrolde faydalidir.

Bol taze sebze ve meyve, soya fasulyesi, kekik suyu, yosun, derin deniz baliklari, taze yesil salatalar, limon, kivi ve narenciye yardimci besinlerdir.
Tere yagi, margarin, balik yagi, kaz yagi, sigir yagi, koyun ic yagi, tavuk yagi ve hindi yagi gibi kati yaglarla, sakadat, yumurta sarisi, krema, fazla hamur isleri ve seker, fazla tuz, kestane ve kuruyemisler cok az kullanilmalidir.

Pratik Bitkisel Formuller

Ayrik koku, ardic tohumu, seytin yapragi, kekik, bibiriye gibi bitkiler, cay gibi demlenip icilirse, kolestrolun dusmesini saglar.

Biberiye ve zerdecal, toz haline getirilip, yemeklere kyarim cay kasigi kadar eklenir.

Yesil cayin kolestrolu dusurucu ozelligi vardir.

Bir bardak kaynar suya, bir cay kasigi zencefil konulur. 10 dakika bekletilip gunde 3 bardak icilir.

Bir bardak suya 4-10 gram zerdecal konulur. 10 dakika kaynatilip, gunde 2-3 bardak icilir.

5 bardak suya 100 gram hayit tohumu konulur. 10 dakika kaynatilir. Icine bir limin sikilip 2 adet aspirin, 30 gram karabas otu, 10 gram ogul otu ilave edilir. 10 dakika bekletilip, 1 gunde tuketilir.

1 bardak kaynar suya 4-10 gram kantaron konulur. 10 dakika bekletilip, gunde 2 bardak icilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder